Kenapa Perlu Cuci Cooling Coil Kereta?

Kenapa cooling coil kereta perlu cuci? ⚠️
Bukan sahaja menjejaskan system A/C kereta, tetapi juga akan menjejaskan kesihatan!
Jom tengok bawah:-
#1 BACTERIA
Anda tau x? Kajian oleh penyelidik di Kolej Kesihatan dan Sains Hayat di Universiti Aston telah mendedahkan bahawa bacteria dalam kereta kita mempunyai tahap  jauh lebih tinggi daripada tandas.
So jagalah kebersihan dalam kereta anda, takkan nak pandu dalam toilet kan?

 

 

 

#2 Aircon TAK SEJUK
Kalau banyak kotoran dalam cooling coil kereta kita, ia akan menghalang angin aircond dan menyebabkan aircond kita tak sejuk.
Member yang A/C keretanya tak sejuk, tau la mcm mane buat ye?

 

 

 

#3 A/C BAU BUSUK

Har adakah anda pernah rasa aircon kereta anda ada bau busuk? Kemungkinan cooling coil anda dah kotor! Bakteria, habuk, kotoran dalam cooling coil akan menyebabkan angin A/C berbau busuk.

 

 

#4 MENJEJASKAN KESIHATAN

Kalau kereta selalu bawa baby atau kanak-kanak kena perhati! Bacteria dan kotoran yang sebar ini akan menjejaskan kesihatan, nafas dan mengakibatkan sensitive kulit.

 

 

#5 MENJEJASKAN UDARA KERETA

Kalau tak servis atau tak cuci cooling coil, filter akan semakin tak effektif. Bacteria, habuk, kotoran tak dapat di-filter-kan dan terus masuk ke dalam kereta. So udara dalam kereta akan penuhi dengan bacteria dan kotoran!
So, kawan-kawan sekalian demi kesihatan diri dan orang tersayang, sila memastikan anda hantar kereta anda ke workshop untuk servis dan bersihkan cooling coil kereta anda ya!

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *